Rabarberpaj

Rabarberpaj

Vår godaste rabarberpaj med en knäckig deg som egentligen inte behöver någon vaniljsås alls!

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Efterrätt

Mängd: 8 portioner.

Tid: .

Ingredienser

500 g rabarber
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Tillaga så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen.
3. Blanda alla ingredienser förutom rabarbern.
4. Dra bort trådiga skalet från rabarbern och skär dem i 1 cm långa bitar.
5. Lägg rabarberbitarna i en pajform.
6. Fördela smeten över rabarbern.
7. Grädda i ugnen i 30 minuter tills pajen är gyllengul och knäckig.
8. Servera med vaniljsås eller eventuellt glass.

Fler bilder på Rabarberpaj

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Smulpaj med äpplen
Nutella semifreddo
Blåbärspaj
Knäckig äppelpaj
Äppelpaj

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.