Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

Klassiskt recept på risgrönsgröt. Krämig smak av julgröt!

Kategori: Gröt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 1 msk margarin eller smör
  • 0,5 tsk salt
  • 7 dl mjölk

Tillaga så här

  1. Koka upp grötris, vatten, salt och margarin i en kastrull.
  2. Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  3. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp risgrynsgröten på nytt. Passa så det inte bränner fast eller kokar över. Koka på mycket svag värme ca 40 minuter.
  4. Servera denna risgröt med mjölk, kanel och socker.
Tips!
    Blir risgrynsgröten för tjock kan du späda med mer mjölk. Blir den för lös brukar det lösas genom att låta den svälla en stund extra.

    Fler bilder på Risgrynsgröt

    Bild 2 av Risgrynsgröt Bild 3 av Risgrynsgröt

    Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

    Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

    Skicka kommentar

    Säkerhetskod Kod:

     

    Dela detta recept

    Sätt betyg

    • Just nu 4.00/5
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Betyg: 4.0/5 (1 röst)

    Fler recept i denna kategori

    Se alla recept i Gröt

     

     


     

    Tack

    Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.