Klassiskt recept på risgrönsgröt. Krämig smak av julgröt!
Kategori: Gröt Publicerat: 2011-10-10 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
1,5 dl grötris
3 dl vatten
1 msk margarin eller smör
0,5 tsk salt
7 dl mjölk
Tillaga så här
Koka upp grötris, vatten, salt och margarin i en kastrull.
Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp risgrynsgröten på nytt. Passa så det inte bränner fast eller kokar över. Koka på mycket svag värme ca 40 minuter.
Servera denna risgröt med mjölk, kanel och socker.
Tips!Blir risgrynsgröten för tjock kan du späda med mer mjölk. Blir den för lös brukar det lösas genom att låta den svälla en stund extra.
Fler bilder på Risgrynsgröt
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!