Kornmjölsgröt

Kornmjölsgröt

Gröt på kornmjöl som ger lång mättnad och är mycket nyttig.

Kategori: Gröt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 3 dl kornmjöl
  • 10 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Tillaga så här

  1. Häll upp vatten och salt i en kastrull. Vispa ner mjölet lite i taget. Koka upp.
  2. Låt kornmjölsgröten koka på medelstark värme i 4 minuter. Rör om då och då.
  3. Servera kornmjölsgröten med lingonsylt och mjölk.

Fler bilder på Kornmjölsgröt

Bild 2 av Kornmjölsgröt

Diskussion och synpunkter (3 kommentarer)

Daniel skrev 2018-10-15: Brita: Tack för att du delade med dig av hur du kokar kornmjölsgröten. Ja, så kokar jag också kornmjölsgröt nuförtiden. Jag har uppdaterat receptet. Tack för synpunkten!

Brita skrev 2018-10-14: Söndagslunch hos oss är vanligtvis kornmjölsgröt och då serverad på flattallrik med mjölk och lingonsylt i djuptallriken intill. Ett enklare sätt att koka gröten är att vispa ner mjölet i kall vätska. I vatten eller hälften vatten hälften mjök. Då undviker du klumparna som lätt bildas i varm vätska. Kornmjölsgröt är både gott och nyttigt och har ett bra GI-värde.

Solveig skrev 2016-08-30: Jag åt kornmjölsgröt på flat tallrik med s k smörbrunn i mitten tillsammans med farfar Petrus. Underbart gott!YAAR

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.9/5 (8 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Gröt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.