Toscakaka

Toscakaka

Toscakakan är god och enkel att baka. En saftig sockerkaka toppad med mandelglasyr.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 10 bitar.

Tid: .

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl grädde
Mandelglasyr
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g mandelspån

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull eller mikro och låt det svalna.
  3. Häll ägg och socker i en bunke och vispa till det blir luftigt.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i ägg-socker-blandningen. Rör även ner smöret och grädden.
  5. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Häll smeten i formen.
  6. Grädda toscakakan i nedre delen av ugnen i 175 grader cirka 20-25 min.
  7. Medan toscakakan gräddas förbereds glasyren. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, socker, mjölk och mandelspån. Värm glasyren under försiktig omrörning tills alltsammans uppnått kokpunkt och blivit lite tjockare.
  8. Ta ut kakan ur ugnen och bred glasyren jämnt på toppen. Det är viktigt att kakan inte är för lös, eftersom glasyren då faller ner i kakan.
  9. Sätt in toscakakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare cirka 15 min eller tills den fått fin färg. Låt kakan svalna.

Fler bilder på Toscakaka

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fikabröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.