Kategori: Sylt Publicerat: 2011-07-29 Uppdaterat: 2022-08-12 Författare:
Johanna Sandström
Mängd: 1 liter.
Tid: .
Ingredienser
2 liter blåbär (ca 1,3kg)
6 dl socker (ca 500 g)
ev. 1 dl vatten
1 krm natriumbensoat
Tillaga så här
Rengör glasburkar och lock. Ställ in glasburkarna i ugnen på max 100 grader och locken i en kastrull med vatten som du kokar upp och låt stå så medan du kokar sylten.
Rensa och skölj bären.
Koka bär och vatten i 10 minuter. Om bären är torra kan 1dl vatten behöva tillsättas.
Ta grytan från plattan och tillsätt socker lite i taget samtidigt som du rör om. Koka sedan 5 minuter.
Tag grytan från plattan och ta bort eventuellt skum.
Se till att sylten inte kokar. Tillsätt ev. natriumbensoat utrört i 1 dl av sylten. Sylten får inte koka när du tillsatt natriumbensoat, då det kan påverka smaken negativt.
Häll upp sylten i de varma och rena glasburkarna ända upp till kanten och sätt genast på locken. Låt sylten stå på svag värme medan du häller upp så att den inte hinner kallna innan burkarna är förslutna. Vänd på varje färdig syltburk några sekunder så att eventuella bakterier dödas av den varma sylten innan den sedan ställs för att svalna.
Fler bilder på Blåbärssylt
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!