Hjortronsylt

Hjortronsylt

Sylt av hjortron är både god och lyxig och dessutom enkel att göra själv. Skogens guld och en norrländsk delikatess.

Kategori: Sylt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 2 burkar.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 kg hjortron
  • 500 g strösocker

Tillaga så här

  1. Rengör glasburkar och lock som du ställer in i ugnen på max 100 grader en stund.
  2. Rensa och skölj hjortronen.
  3. Varva hjortron och socker i en kastrull. Lägg på locket och låt gärna stå en timme så bären saftar av sig.
  4. Värm upp och koka på svag värme i 10 minuter. Ta bort eventuellt skum under tiden det kokar.
  5. Tag kastrullen från plattan.
  6. Häll upp hjortronsylten i de varma och rena glasburkarna ända upp till kanten och sätt genast på locken. Vänd burken upp och ned några sekunder medan sylten är varm för att döda eventuell bakterie.
  7. Förvara syltburkarna svalt.
OBS! Hjortron innehållen naturligt natriumbensoat så därför behöver det inte tillsättas för ökad hållbarhet.

Fler bilder på Hjortronsylt

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 5.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Sylt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.