Lingonsylt

Lingonsylt

En helt vanlig lingonsylt.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Tillbehör

Mängd: 2 liter.

Tid: .

Ingredienser

2 kg rensade lingon
4 dl vatten
12 dl socker

Tillaga så här

1. Rengör burkar (ca 4-5 stycken). Ställ ugnen på 100 grader och låt burkar och lock bli varma, torra och fria från bakterier i den varma ugnen medan du tillagar sylten. Använder du burkar med gummiring kan dessa tas lös och kokas.
2. Koka de rensade lingonen och vattnet i ca 10 minuter.
3. Tag bort eventuellt skum och tag grytan från värmen.
4. Tillsätt sockret lite i taget tills det löst sig.
5. Ös genast upp sylten i de varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på lock.

Hållbarhet lingonsylt
Lingon innehåller bensoesyra så man behöver inte tillsätta något konserveringsmedel för att få bra hållbarhet. Hållbarheten om du preparerar burkarna enligt ovan bör vara ca ett år.

Fler bilder på Lingonsylt

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Äppelmos
Snabb kall sås
Stuvade morötter
Chokladsås
Stekt sparris med örtkrutonger

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.