Blåbärssylt

Blåbärssylt

Blåbärssylt på egna blåbär smakar godast.

Kategori: Sylt
Publicerat:
Uppdaterat: 2022-08-12
Författare:

Mängd: 1 liter.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 liter blåbär (ca 1,3kg)
  • 6 dl socker (ca 500 g)
  • ev. 1 dl vatten
  • 1 krm natriumbensoat

Tillaga så här

  1. Rengör glasburkar och lock. Ställ in glasburkarna i ugnen på max 100 grader och locken i en kastrull med vatten som du kokar upp och låt stå så medan du kokar sylten.
  2. Rensa och skölj bären.
  3. Koka bär och vatten i 10 minuter. Om bären är torra kan 1dl vatten behöva tillsättas.
  4. Ta grytan från plattan och tillsätt socker lite i taget samtidigt som du rör om. Koka sedan 5 minuter.
  5. Tag grytan från plattan och ta bort eventuellt skum.
  6. Se till att sylten inte kokar. Tillsätt ev. natriumbensoat utrört i 1 dl av sylten. Sylten får inte koka när du tillsatt natriumbensoat, då det kan påverka smaken negativt.
  7. Häll upp sylten i de varma och rena glasburkarna ända upp till kanten och sätt genast på locken. Låt sylten stå på svag värme medan du häller upp så att den inte hinner kallna innan burkarna är förslutna. Vänd på varje färdig syltburk några sekunder så att eventuella bakterier dödas av den varma sylten innan den sedan ställs för att svalna.

Fler bilder på Blåbärssylt

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.8/5 (5 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Sylt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.