Blåbärssylt

Blåbärssylt

Blåbärssylt på egna blåbär smakar godast.

Kategori: Tillbehör
Inlagd:
Av:

Mängd: 1 liter.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 liter blåbär
  • 0,5 dl vatten
  • 6 dl socker
  • (ev. 1 krm natriumbensoat)

Tillaga så här

  1. Rengör glasburkar och lock som du ställer in i ugnen på max 100 grader en stund.
  2. Rensa och skölj bären.
  3. Koka bär och vatten i 10 minuter. Om bären är riktigt saftiga kan vattnet uteslutas.
  4. Ta grytan från plattan och tillsätt socker lite i taget samtidigt som du rör om. Koka sedan 5 minuter.
  5. Tag grytan från plattan och ta bort eventuellt skum.
  6. Se till att sylten inte kokar. Tillsätt ev. natriumbensoat utrört i 1 dl av sylten. Sylten får inte koka när du tillsatt natriumbensoat, då det kan påverka smaken negativt.
  7. Häll upp sylten i de varma och rena glasburkarna ända upp till kanten och sätt genast på locken.

Fler bilder på Blåbärssylt

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Barnens vitkålssallad
Ugnsbakade cocktailtomater
Snabb kall sås
Körsbärssylt
Lingonsylt med vanilj

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.