Lingonsylt med vanilj

Lingonsylt med vanilj

En uppskattad något sötare lingonsylt med en aning vanilj.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Tillbehör

Mängd: 2 liter.

Tid: .

Ingredienser

2 kg rensade lingon
4 dl vatten
15 dl socker
2 tsk vaniljsocker alt. vaniljstång

Tillaga så här

1. Rengör burkar (ca 4-5 stycken). Ställ ugnen på 100 grader och låt burkar och lock bli varma, torra och fria från bakterier i den varma ugnen. Använder du burkar med gummiring kan dessa tas lös och kokas.
2. Koka de rensade lingonen och vattnet i ca 10 minuter.
3. Tag bort eventuellt skum och tag grytan från värmen.
4. Tillsätt socker och vanilj lite i taget tills det löst sig.
5. Ös genast upp sylten i de varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på lock.

Hållbarhet för lingonsylt
Lingon innehåller bensoesyra så man behöver inte tillsätta konserveringsmedel i lingonsylten. Hållbarheten är minst ett år om den förvaras svalt och burkarna har rengjorts enligt beskrivningen ovan.

Fler bilder på Lingonsylt med vanilj

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Inlagda rödbetor
Snabb kall sås
Blåbärssylt
Lingonsylt
Barnens vitkålssallad

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.