Brunsås

Brunsås

En mycket god brunsås som passar till nästan alla kötträtter.

Kategori: Tillbehör
Inlagd:
Av:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk kalvfond (eventuellt)
  • 1 msk sirap
  • Salt och peppar

Tillaga så här

  1. Smält margarin i en kastrull.
  2. Tillsätt mjöl och vispa ut det.
  3. Tillsätt vattnet lite i taget under omrörning.
  4. Koka brunsåsen under omrörning i ca 5 minuter på medelstark värme.
  5. Tillsätt grädde, soja, timjan, kalvfond och sirap.
  6. Låt sjuda någon minut och smaka av brunsåsen med eventuellt salt eller vitpeppar.

Fler bilder på Brunsås

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Inlagda rödbetor
Blåbärssylt
Lingonsylt
Ugnsbakade cocktailtomater
Jordgubbssylt

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.