Brunsås
En mycket god brunsås som passar till nästan alla kötträtter.
Kategori:
SåserPublicerat:
2011-10-02Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 50 g margarin
- 3 msk vetemjöl
- 6 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 msk soja
- 1 tsk timjan
- 0,5 dl grädde
- 1 msk kalvfond (eventuellt)
- 1 msk sirap
- Salt och peppar
Tillaga så här
- Smält margarin i en kastrull.
- Tillsätt mjöl och vispa ut det.
- Tillsätt vattnet lite i taget under omrörning.
- Koka brunsåsen under omrörning i ca 5 minuter på medelstark värme.
- Tillsätt grädde, soja, timjan, kalvfond och sirap.
- Låt sjuda någon minut och smaka av brunsåsen med eventuellt salt eller vitpeppar.
Fler bilder på Brunsås
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar