Tzatziki
En tzatziki rör du snabbt ihop och denna kalla sås passar till många olika rätter, t.ex. grillat kött eller kyckling.
Kategori:
TillbehörPublicerat:
2011-05-29Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- En halv gurka
- 0,5 msk salt
- 3 dl youhurt (naturell, grekisk eller turkisk)
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 tsk torkad oregano
Tillaga så här
- Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet.
- Strö över salt.
- Låt stå i ett durkslag i 15 minuter.
- Blanda yoghurt, pressad vitlöksklyfta och oregano.
- Häll över gurkan i en sil och pressa ur all vätska.
- Rör ner den rivna gurkan.
- Låt gärna denna tzatziki stå och dra ett par timmar i kylskåp så sätter smakerna sig ordentligt.
- Servera tzatzikin som sås eller dressing till huvudrätten!
Variation:
Byt ut oreganon mot 2 tsk färsk dill och 0,5 dl russin.
Fler bilder på Tzatziki
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar