Parmesansås

Parmesansås

Blanda till en läcker sås på grädde, vitlök, parmesanost och rosmarin. Jättegott till lax och går snabbt att göra!

Kategori: Såser
Publicerat:
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 buljongtärning kyckling
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk rosmarin
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 100 g riven parmesanost
  • 3 msk smör

Tillaga så här

  1. Koka ihop vatten, buljongtärning och grädde tillsammans med pressade vitlöksklyftor, rosmarin och svartpeppar.
  2. Låt koka i 10 minuter och sila sedan bort rosmarin och vitlöksklyftorna.
  3. Värm upp igen, tag från plattan och blanda ner parmesan och smör. Koka inte parmesansåsen efter att osten tillsatts.
  4. Smaka av med eventuellt mer svartpeppar. Brukar inte behövas extra salt då osten buljongen är så salta i sig.

Fler bilder på Parmesansås

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 5.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Såser

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.