Gryta på kyckling och kikärtor

Gryta på kyckling och kikärtor

Snabb och krämig kycklinggryta med kikärtor som smakar fräscht och passar även barnen.

Kategori: Kyckling
Inlagd:
Av:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning (grönsaks eller kyckling)
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • 1 msk vetemjöl
  • 300 g färdigkokta kikärtor
  • 1 citron
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • Basmatiris eller jasminris

Tillaga så här

  1. Koka riset.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Skala och pressa vitlöken och tillsätt den till kycklingen. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt grädde, buljongtärning, 2 dl vatten, soja, honung och sambal oelek.
  4. Låt grytan koka under lock ca 10 minuter. Red av med vetemjöl utrörd i 1 dl vatten.
  5. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av om de har vatten. Riv skalet av citronen.
  6. Tillsätt citronskal, persilja och kikärtor i grytan och låt den koka ytterligare ca 2 minuter.
  7. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
  8. Servera kycklinggrytan med riset.

Fler bilder på Gryta på kyckling och kikärtor

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Kycklingwok
Kycklingcurrygryta
Kyckling i ugn med soltorkade tomater och broccoli
Tacolasagne kyckling
Fylld kyckling med soltorkade tomater och fetaost

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.