Kycklinglasagne

Kycklinglasagne

Lasagne är alltid lika populärt att bjuda på. Med kyckling, morötter och paprika blir den lite annorlunda, men fortfarande lika god.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Kyckling

Mängd: 4-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

2 st gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
4 stora morötter
500 g kyckling i tärningar eller kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tärning kycklingbuljong
salt
svartpeppar

Vitsås
6 msk smör
4 msk vetemjöl
1 l mjölk
1 krm vitpeppar
0,5 tsk salt

9 st lasagneplattor
2-3 dl riven hårdost

Tillaga så här

1. Sätt ugnen på 175ºC.
2. Skala, tärna och koka morötterna i ca 15 minuter.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och hacka den.
4. Fräs kycklingbitar, lök och vitlök i matoljan i en gjutjärnsgryta. Krydda med timjan och rosmarin. Lägg i paprikabitarna och låt de fräsa med en stund tillsammans med tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och buljongtärningen. Koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt (ca 1/2 tsk) och peppar (ca 1 krm).

Vitsåsen
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner vetemjölet.
2. Späd successivt med mjölken under vispning.
3. Låt vitsåsen koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg ihop lasagnen
1. Om plattorna är torra kan du gärna lägga den i kokande vatten 2 minuter innan de läggs i formen.
2. Lägg vitsås i botten på en ugnssäker form.
3. Varva sedan plattor, färsen och vitsås.
4. Avsluta med vitsås och därefter ost.
5. Sätt in lasagnen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Fler bilder på Kycklinglasagne

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Saffransris med kyckling
Gryta på kyckling och kikärtor
Fylld kyckling med soltorkade tomater och fetaost
Kycklingwok
Kycklingpaj med curry

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.