Tikka masala med kyckling

Tikka masala med kyckling

Kyckling tikka masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Servera tikka masalan med naan-bröd samt ris och njut av en smakrik måltid.

Kategori: Kyckling
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Marinad
  • 800 g färsk kycklingfilé eller 600 g quorn-bitar
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk garam masala
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk koriander finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
Tomatsås
  • Olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • Salt och peppar
Till servering
  • Naan-bröd
  • Jasmine-ris
  • Persilja (garnering)

Tillaga så här

Marineringen:
  1. Skär kycklingfiléerna i bitar.
  2. Blanda yoghurt och alla kryddorna till marinaden i en bunke.
  3. Vänd i kyckling eller quorn-bitarna.
  4. Ställ in i kylen en timme. Täck gärna så inte hela kylen luktar marinad.
Tomatsåsen:
  1. Finhacka löken och stek den mjuk i olja i en stor gryta, gärna gjutjärn.
  2. Tillsätt pressad vitlök, ingefära, spiskummin och gurkmeja. Fräs allting under omrörning i någon minut, men utan att det bränns vid.
  3. Tillsätt tomatpuré och rör om.
  4. Blanda ner kycklingen-yoghurtmarinaden (eller quorn-yoghurtmarinaden). Låt allt koka under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-10 minuter.
  5. Blanda i krossade tomater, crème fraiche och koka upp.
  6. Sänk värmen och låt allting puttra under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. Smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa med persilja och servera med ris samt naan-bröd.

Fler bilder på Tikka masala med kyckling

Bild 2 av Tikka masala med kyckling

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.