Pad Thai

Pad Thai

Phad Thai är thailändska wokade nudlar med kyckling, jordnötter, ägg och koriander. Street food-klassiker som passar alla.

Kategori: Kyckling
Publicerat:
Uppdaterat: 2024-04-02
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 180 g äggnudlar
  • 2 msk matolja
  • 400 g kycklingfilé
  • 300 g vitkål
  • 1 morot
  • 2 ägg
  • 1,25 dl sås Pad Thai (färdig eller se nedan)
  • 1 dl jordnötter
  • 1/2 lime
egen Pad Thaisås
  • 0,5 dl oystersås
  • 0,5 dl fisksås
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl japansk soja
  • saft av 1/2 lime
  • 2 msk socker
Till servering
  • Koriander
  • Limeklyftor

Tillaga så här

  1. Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och bryn den i olja.
  3. Strimla vitkål och morot och tillsätt det till den brynta kycklingen, woka eller stek i 2-3 min på hög värme.
  4. Tag pannan från värmen och knäck med äggen och rör om tills äggen koagulerat.
  5. Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksås. Sätt åter på värmen och rör om hastigt tills allt är varmt.
  6. Pressa ned saften från lime och hacka jordnötterna grovt och blanda ned dem.
  7. Servera med limeklyftor och koriander.

Fler bilder på Pad Thai

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (2 kommentarer)

Daniel Lind skrev 2023-03-27: Patrik: Håller absolut med dig nu efter provsmakning igen. Jag måste ha skrivit fel i receptet. Den kinesisk sojan är nu faktiskt helt borttagen.

Patrik skrev 2023-03-11: Smakar väldigt mycket soya.

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.