Pad Thai
Phad Thai är thailändska wokade nudlar med kyckling, jordnötter, ägg och koriander. Street food-klassiker som passar alla.
Kategori:
KycklingPublicerat:
2022-07-08Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 180 g äggnudlar
- 2 msk matolja
- 400 g kycklingfilé
- 300 g vitkål
- 1 morot
- 2 ägg
- 1,25dl sås Pad Thai (eller egen sås: 0,5 dl oystersås, 0,5 dl fisksås, 0,5 dl vatten, 0,5 dl kinesisk soya, 0,5 dl japansk soya och 1-2 msk socker)
- 1 dl jordnötter
- 1/2 lime
Till servering
Tillaga så här
- Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
- Strimla kycklingen och bryn den i olja.
- Strimla vitkål och morot och tillsätt det till den brynta kycklingen, woka eller stek i 2-3 min på hög värme.
- Tag pannan från värmen och knäck med äggen och rör om tills äggen koagulerat.
- Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksås. Sätt åter på värmen och rör om hastigt tills allt är varmt.
- Pressa ned saften från lime och hacka jordnötterna grovt och blanda ned dem.
- Servera med limeklyftor och koriander.
Fler bilder på Pad Thai
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar