Kycklingpaj med curry
En kycklingpaj med tydlig currysmak. Kyckling och curry är en kombination som är svår att slå. Servera med en sallad och middagen är klar.
Kategori:
KycklingPublicerat:
2011-08-08Uppdaterat:
2020-05-25Författare:
Daniel Lind
Mängd: 8 portioner.
Tid: .
Ingredienser
Pajdeg för två pajer- 6 dl vetemjöl
- 250 g margarin
- 5 msk vatten
Fyllning- 4 kycklingfiléer
- 2 msk margarin
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 purjolök
- 1 stor gul paprika
- 1 stor röd paprika
- 2 msk margarin
- 2+2 tsk curry
Äggstanning- 4 ägg
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2,5 dl mjölk
- eventuellt 2 tsk sambal oelek
- 2 dl riven ost
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Blanda mjöl och smör i en bunke.
- Tillsätt vatten.
- Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i två halvor och tryck ut dem i två pajformar, ca 25 cm i diameter.
- Nagga pajbottnarna och förgrädda dem ca 10 min.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem i margarin eller olja samt 2 tsk curry.
- Salta och peppra och smaka av.
- Skiva purjolöken och strimla paprikorna.
- Fräs det i margarin tillsammans med 2 tsk curry några minuter.
- Lägg kyckling och grönsaker i pajskalet.
- Vispa samman ägg, grädde, mjölk och eventuellt sambal oelek.
- Häll äggstanningen över fyllningen i pajerna.
- Strö på osten.
- Grädda pajerna i nedre delen av ugnen 30 min.
Notera att detta blir två pajer. Jag brukar alltid göra två då det är perfekt att ha en paj i frysen till en annan middag när man har ont om tid.
Fler bilder på Kycklingpaj med curry
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar