Laxlasagne

Laxlasagne

Laxlasagne som är enkel att tillaga med fetaost och bladspenat. Resultatet blir en härligt krämig laxlasagne som är en smakrik variant av klassiska lasagnen.

Kategori: Fisk
Publicerat:
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 500 g tinad laxfilé
  • 400 g fryst bladspenat
  • 150 g fetaost
  • 600 g keso
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g krossade tomater med basilika
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl vitt vin
  • 12 lasagneplattor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör oströran. Tina bladspenaten och krama ur vätskan. Lägg spenaten i en bunke. Blanda ner keso, pressade vitlöksklyftor och smulad fetaost. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär laxen i tärningar som är ca 1-2 centimeter. Lägg ner i en bunke och salta något. Blanda sedan ner krossade tomater och vin.
  4. Olja en ugnsform (ca 20x30cm). Lägg hälften av oströran jämnt i botten. Lägg sedan på 4 lasagneplattor.
  5. Lägg på hälften av laxröran och sedan 4 lasagneplattor.
  6. Lägg på andra hälften av laxröran och de sista 4 lasagneplattorna.
  7. Lägg på andra hälften av oströran. Häll matlagningsgrädden jämnt över lasagnen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  9. Låt svalna något innan servering.

Fler bilder på Laxlasagne

Bild 2 av Laxlasagne Bild 3 av Laxlasagne

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.8/5 (6 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fisk

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.