Laxlasagne

Laxlasagne

Laxlasagne som är enkel att tillaga med fetaost och bladspenat. Resultatet blir en härligt krämig laxlasagne som är en smakrik variant av klassiska lasagnen.

Kategori: Fisk
Inlagd:
Av:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 500 g tinad laxfilé
  • 400 g fryst bladspenat
  • 150 g fetaost
  • 600 g keso
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g krossade tomater med basilika
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl vitt vin
  • 12 lasagneplattor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör oströran. Tina bladspenaten och krama ur vätskan. Lägg spenaten i en bunke. Blanda ner keso, pressade vitlöksklyftor och smulad fetaost. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär laxen i tärningar som är ca 1-2 centimeter. Lägg ner i en bunke och salta något. Blanda sedan ner krossade tomater och vin.
  4. Olja en ugnsform (ca 20x30cm). Lägg hälften av oströran jämnt i botten. Lägg sedan på 4 lasagneplattor.
  5. Lägg på hälften av laxröran och sedan 4 lasagneplattor.
  6. Lägg på andra hälften av laxröran och de sista 4 lasagneplattorna.
  7. Lägg på andra hälften av oströran. Häll matlagningsgrädden jämnt över lasagnen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  9. Låt svalna något innan servering.

Fler bilder på Laxlasagne

Bild 2 av Laxlasagne Bild 3 av Laxlasagne

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Fiskgratäng med torsk och räkor
Fiskgratäng med dill och potatismos
Tonfisklåda
Laxgratäng med dill och citronsås
Laxpaj med spenat och fetaost

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.