Räkpaj kall

Räkpaj kall

Lättlagad räkpaj som passar lika bra till förrätt som till varmrätt. Denna går att förbereda och ska dessutom serveras kall.

Kategori: Fisk
Publicerat:
Författare:

Mängd: 5-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Deg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • salt
Räkröra
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 5 cm purjolök (ca 1 dl fint hackad)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk chilisås
  • 2 droppar tabasco
  • ca 1 kg räkor
  • 200 g krabbmix (surimi-sticks)
  • salt och peppar

Tillaga så här

  1. Blanda ingredienserna till degen i en bunke. Blanda väl och tryck ut i en pajform. Låt vila i kylen. Grädda sedan i 200 grader i ca 20 minuter.
  2. Skala räkorna. Blanda crème fraiche, majonnäs, fint hackad purjolök, pressad vitlök, tabasco och chilisås i en bunke. Skär krabbmixen i små bitar. Blanda ner de skalade räkorna och krabbmixen i röran. Salta och peppra efter smak.
  3. Bred på den kalla röran i den gräddade pajformen.
  4. Servera räkpajen kall och till exempel med en sallad och ett gott bröd!

Fler bilder på Räkpaj kall

Bild 2 av Räkpaj kall

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

Musse skrev 2019-08-26: Lyxig räkpaj! Bra att den var utan ägg. Krämig ändå. :)

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.9/5 (9 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fisk

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.