Fiskgratäng med torsk och räkor

Fiskgratäng med torsk och räkor

Krämig fiskgratäng på torsk och räkor som är väldigt enkel att tillaga. Serveras med färsk potatis och en fräsch sallad.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Fisk

Mängd: 4-5 portioner.

Tid: .

Ingredienser

2 paket torskfilé (800 gram)
1 msk margarin
1 dl frysta gröna ärtor
1 dl skalade räkor
2,5 dl grädde
0,5 msk hummerfond
0,5 fiskbuljongtärning
2 msk hackad dill
1 dl riven ost
salt och peppar

Tillaga så här

1. Värm torskfiléerna så att de blir delvis tinade.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Smörj en ugnsfast form med margarin och lägg i de halvtinade fiskfiléerna.
4. Lägg på räkor och ärter över fisken.
5. Koka grädden i en kastrull.
6. Tillsätt hummerfond och buljongtärning.
7. Rör ner dillen.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Häll såsen över fisken, ärterna och räkorna.
10. Strö över osten.
11. Gratinera i cirka 30 minuter.
12. Servera med potatis och en sallad.

Fler bilder på Fiskgratäng med torsk och räkor

Bild 2 av Fiskgratäng med torsk och räkor

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Laxpasta
Fiskgratäng med dill och potatismos
Tonfisklåda
Laxgratäng med dill och citronsås
Laxpaj med spenat och fetaost

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.