Laxsida i ugn
    
 Helstekt lax i ugn är gott och smidigt att laga. Laxen blir saftig och sköter sig själv i ugnen. Praktisk och festlig vardagsmat. 
   
    Kategori: 
FiskPublicerat: 
2024-04-05Författare: 
Daniel Lind
        
    
    
    Mängd: 6 portioner.
Tid: .
    
    Ingredienser
    
        
                - 1-2 dl grovkornigt salt
- 1,25 kg färsk laxsida ( laxfilé med skinn )
- 2 msk  olja
- 1 tsk  salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk finrivet citronskal
 
     
    
    Tillaga så här
    
        
            
        
        -  Sätt ugnen på 175 grader.
-  Strö grovkornigt salt i ett tjockt och jämnt lager i en ugnssäker form.
-  Lägg laxen på saltbädden. Ringla över olja och strö över salt, peppar och citronskal.
-  Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56 grader. 
56 grader är en bra innertemperatur på lax, mät på laxens tjockaste del. 
  
        
 
        
     
     
    
    Fler bilder på Laxsida i ugn
  
  Detta recept har inga fler bilder.
   
    
    
    
    
    
    
    Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar