Klyftade rödbetor som sallad

Klyftade rödbetor som sallad

En annorlunda sallad på rödbetor som klyftas och serveras med smulad fetaost.

Kategori: Tillbehör
Publicerat:
Författare:

Mängd: 6-8 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 6-8 stora rödbetor, ca 800 gram
  • 3 msk matolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 pressad vitlök
  • 1 förpackning frysta provensalska örter
  • 1 krm salt
  • Ev. 100-200 gram fetaost

Tillaga så här

  1. Skölj och koka rödbetorna med skal i rikligt med vatten i 60 minuter.
  2. Byt det kokheta vattnet mot nytt iskallt vatten. Innan rödbetorna svalnat så tas skalet bort genom att klämma på rödbetorna så att skalet lossnar under rinnande kallt vatten.
  3. Klyfta rödbetorna och häll i en bunke.
  4. Blanda olja, vinäger, vitlök och salt i ett glas. Häll över rödbetorna.
  5. Blanda ner de provensalska örterna.
  6. Röd om och strö sedan över smulad fetaost.
  7. Servera som sallad till huvudrätter.

Fler bilder på Klyftade rödbetor som sallad

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Tillbehör

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.