Kycklinggryta med champinjoner och syltlök

Kycklinggryta med champinjoner och syltlök

Krämig kycklingrätt med vitlöksstekta champinjoner och syltlök som serveras med potatis. Mättande och smakrik.

Kategori: Kyckling
Publicerat:
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Vitlöksstekta champinjoner
  • 2 msk matolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g champinjoner
Kycklinggrytan
  • 1 msk matolja
  • 700g kyckling, helst filé
  • salt
  • peppar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 buljongtärning kyckling
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 200g syltlök
  • 1 röd paprika

Tillaga så här

  1. Skär champinjonerna i ca 4 klyftor per champinjon. Hetta upp matoljan i en gjutjärnsgryta och pressa ner vitlöksklyftorna. Häll ner champinjonbitarna och fräs dessa tills de får fin färg på medelhög temperatur. Häll över champinjonerna på ett fat.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2x2cm. Hetta upp oljan i gjutjärnsgrytan och stek kycklingen tills den blir fint brynt.
  3. Häll ner champinjonerna och häll sedan på matlagningsgrädde, crème fraiche, mjölk, soja och kycklingbuljongtärningen. Låt allt koka upp några minuter.
  4. Häll ner vinbärsgelén, paprikan skuren i mindre bitar och syltlöken. Koka upp och låt allt sedan puttra på svag värme cirka 10 minuter.
  5. Servera med kokt potatis, klyftpotatis, ris eller couscous samt färska grönsaker.

Fler bilder på Kycklinggryta med champinjoner och syltlök

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

Ottilia skrev 2022-09-19: Så sjukt gott! följde receptet

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.