Krispig ugnsrostad gnocchi – förkokt för en saftig insida och kryddad med en smakrik blandning av örter och paprika. Perfekt som tillbehör eller snacks!
Kategori: Tillbehör Publicerat: 2025-06-13 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
700 g gnocchi
2 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
2 tsk salt
0,5 tsk oregano
0,5 tsk basilika
0,5 tsk salvia
0,5 tsk vitlökspulver
Tillaga så här
Sätt ugnen på 240°C (eller 220°C varmluft).
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Tillsätt gnocchin och låt den sjuda i 1–2 minuter, eller tills den flyter upp till ytan. Häll av och låt rinna av väl.
Blanda samman alla kryddor i en liten skål.
Lägg gnocchin på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över kryddblandningen. Blanda ordentligt så att gnocchin täcks jämnt.
Rosta mitt i ugnen i 20–25 minuter, tills gnocchin är gyllene och lätt krispig på utsidan.
Servera varm – som tillbehör, på buffé eller som snacks.
Fler bilder på Ugnsrostad gnocchi
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!