Ugnsrostad gnocchi

Ugnsrostad gnocchi

Krispig ugnsrostad gnocchi – förkokt för en saftig insida och kryddad med en smakrik blandning av örter och paprika. Perfekt som tillbehör eller snacks!

Kategori: Tillbehör
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 700 g gnocchi
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk basilika
  • 0,5 tsk salvia
  • 0,5 tsk vitlökspulver

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 240°C (eller 220°C varmluft).
  2. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Tillsätt gnocchin och låt den sjuda i 1–2 minuter, eller tills den flyter upp till ytan. Häll av och låt rinna av väl.
  3. Blanda samman alla kryddor i en liten skål.
  4. Lägg gnocchin på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över kryddblandningen. Blanda ordentligt så att gnocchin täcks jämnt.
  5. Rosta mitt i ugnen i 20–25 minuter, tills gnocchin är gyllene och lätt krispig på utsidan.
  6. Servera varm – som tillbehör, på buffé eller som snacks.

Fler bilder på Ugnsrostad gnocchi

Bild 2 av Ugnsrostad gnocchi

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 5.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Tillbehör

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.