Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Enkel och saftig filmjölkslimpa med brödkrydda och mörk sirap. Perfekt vardagsbröd utan jäst – klart på en timme i ugnen!

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 1 limpa.

Tid: .

Ingredienser

  • 6 dl rågsikt
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkrydda
  • 1 dl mörk sirap
  • 4 dl filmjölk
  • 2 dl havregryn

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda filmjölken med sirapen i en skål och rör ner havregrynen. Låt stå i några minuter så att grynen mjuknar.
  3. I en separat bunke: rör ihop rågsikt, salt, bikarbonat och brödkryddor.
  4. Häll vätskan med havregryn i mjölblandningen och blanda ihop till en jämn smet.
  5. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i formen.
  6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
  7. Lyft ur limpan ur formen och låt den svalna helt innan du skär upp den.

Fler bilder på Filmjölkslimpa

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 5.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.