Rågflingebröd

Rågflingebröd

Ett recept som ger mycket bröd och är enkelt att göra. Du kan ta dubbel jäst om du vill jäsa rågflingebröden lite mindre länge.

Kategori: Matbröd
Inlagd:
Av:

Mängd: 60 rågrutor.

Tid: .

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 1 liter mjölk
  • 2 msk brödsirap
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk brödkryddor
  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl havregryn
  • 8 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl

Tillaga så här

  1. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och se till att blandningen blir 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills jästen är helt upplöst.
  3. Blanda ner sirap, salt, brödkryddor, rågflingor, havregryn, rågsikt och hälften av vetemjölet.
  4. Rör ihop blandingen till en deg och häll på resten av vetemjölet litegrann i taget tills degen börjar släppa från kanterna och inte är alltför kladdig.
  5. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  6. Dela degen i två delar.
  7. Kavla ut den ena deghalvan på ett mjölat bakbord tills det täcker en plåt, ca 30x40cm. Lägg bakplåtspapper i en djup bakplåt av den storleken och lägg sedan degen på bakplåtspappret.
  8. Gör likadant med den andra deghalvan.
  9. Nagga de två bröden och skär de i rutor med en bordskniv. Varje plåt ska bli cirka 30 st bröd, vilket blir ca 6x6cm.
  10. Lägg bakduk över bröden och låt jäsa ca 40 minuter.
  11. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda rågrutebröden mitt i ugnen ca 20 minuter.
  12. Låt rågflingebröden svalna på galler under bakduk efter gräddning.

Fler bilder på Rågflingebröd

Bild 2 av Rågflingebröd

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Tekakor
Deg till pinnbröd
Källarfranska
Grahamsbullar
Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.