Tekakor
Ljuvligt goda tekakor som passar utmärkt till en kopp te eller varm choklad.
Kategori:
MatbrödPublicerat:
2011-07-24Författare:
Daniel Lind
Mängd: 24 kakor.
Tid: .
Ingredienser
- 1 liter mjölk
- 5 dl havregryn
- 300 g margarin
- 2 dl socker
- 1,5 tsk salt
- 2 paket jäst
- 2,75 liter vetemjöl
- 1 dl vetekli
Tillaga så här
- Blanda havregryn och mjölk.
- Låt stå några timmar tills havregrynen svällt.
- Tillsätt resten av ingredienserna.
- Gör kakor ca 8 cm i diameter och lägg på bakplåtar.
- Nagga tekakorna och jäs i 2 timmar.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 10 minuter.
- Ta ut och låt tekakorna svalna på galler under duk.
Fler bilder på Tekakor
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar