Frallor med vetekli

Frallor med vetekli

Enkla ljusa frallor som får lite mer fibrer med vetekli. Kan uteslutas eller ersättas med vetemjöl om vanliga frallor önskas.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 24 frallor.

Tid: .

Ingredienser

  • 7,5 dl mjölk
  • 1 paket jäst (à 50 g)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk salt
  • 6 dl vetekli
  • ca 13-14 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • ca 4 msk skalade sesamfrön

Tillaga så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Häll över i en degbunke. Smula ner jästen och rör tills den lösts upp i mjölken.
  2. Blanda ner rapsolja, salt och vetekli. Rör om.
  3. Blanda ner nästan allt vetemjöl. Knåda degen och tillsätt mer vetemjöl tills den släpper från bunken och degen inte fastnar alltför mycket på händerna. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  4. Dela degen i 3 delar. Dela upp varje del i 8 små degklumpar. Forma till runda bollar och lägg ner de på bakplåtspapper på bakplåtar. Går bra att vara lite hårdhänt när de läggs/kastas ner. Då får de fin form. Låt jäsa under bakduk minst 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  7. Låt frallorna svalna på galler.

Fler bilder på Frallor med vetekli

Bild 2 av Frallor med vetekli Bild 3 av Frallor med vetekli

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

Britt-marie Arthursson skrev 2021-03-09: Ser super goda ut måste prova

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.1/5 (15 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.