Hönökakor

Hönökakor

En saftig ljus hönökaka som är god till varm choklad.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 8 stora hönökakor eller ca 16 tekakor.

Tid: .

Ingredienser

  • 25g jäst, 1/2 paket
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 4 msk sirap
  • (ev. 1 tsk finmald kardemumma eller brödkrydda)
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 8-10 dl vetemjöl

Tillaga så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält margarin och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Häll ner i bunken.
  3. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap och ev. smaktillsats. Blanda ner grahamsmjölet och därefter vetemjöl.
  4. Arbeta degen - den skall bli lätthanterlig.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i minst 40 minuter, gärna längre.
  6. När degen jäst klart delas den i så många kakor som önskas. 8 delar om större kakor och 16 om mindre.
  7. Rulla och tryck ut dem så att de är ca 1 cm tjocka på bakplåtspapper på ugnsplåtar.
  8. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  9. Sätt ugnen på 275 grader.
  10. Grädda mitt i ugnen i ca 6-7 minuter. Kakorna ska bli ljust gyllenbruna. Låt kakorna svalna på galler.

Fler bilder på Hönökakor

Bild 2 av Hönökakor

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (2 röster)

Fler recept i denna kategori

Frallor med vetekli
Rågflingebröd
Morotsbröd i långpanna
Scones
Pitabröd
Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.