Hönökakor

Hönökakor

En saftig ljus hönökaka som är god till varm choklad.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Matbröd

Mängd: 8 stora hönökakor eller ca 16 tekakor.

Tid: .

Ingredienser

25g jäst, 1/2 paket
100 g margarin
5 dl mjölk
2 tsk salt
4 msk socker eller sirap
(ev. 1 tsk finmald kardemumma eller brödkrydda)
4 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl

Tillaga så här

1. Smula jästen i en bunke
2. Smält margarin och blanda med mjölken och häll i bunken. Blandningen skall vara ljummen, men hellre kall än för varm.
3. Rör om och tillsätt salt, socker, sirap, ev. smaktillsats, grahamsmjölet och vetemjöl.
4. Arbeta degen den skall bli lätthanterlig.
5. Låt degen jäsa i minst 40 minuter, gärna längre.
6. Sätt ugnen på 275 grader
7. Dela degen i så många kakor som önskas. 8 delar om större kakor och 16 om mindre.
8. Rulla och tryck ut dem så att de är ca 1 cm tjocka på ett bakplåtspapper eller en smord plåt.
9. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 35--45 minuter
10. Grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter. Kakorna ska bli ljust gyllenbruna. Låt kakorna svalna på galler.

Fler bilder på Hönökakor

Bild 2 av Hönökakor

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Surdeg av råg
Scones
Tekakor
Rågflingebröd
Ciabatta

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.