Surdeg av råg

Bild på receptet saknas.

Recept på surdeg som passar till många olika sorters surdegsbröd.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 10 surdegar.

Tid: .

Ingredienser

Dag 1
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl fingervarmt vatten
Dag 4
  • 1 l fingervarmt vatten
  • 1 liter grovt rågmjöl

Tillaga så här

Dag 1
  1. Rör ihop ingredienserna för dag 1 och ställ i rumstemperatur med bakduk eller folie över och låt stå så i 3 dygn, men rör om varje dag.
Dag 4
  1. Tillsätt 1 liter fingervarmt vatten och en liter grovt rågmjöl.
  2. Rör ihop till en lös deg som sedan får stå i ett dygn i rumstemperatur.
Dag 5
  1. Nu är surdegen färdig och kan delas upp i 10 små burkar. Du kan baka på den direkt alternativt frysa in.
Hållbarhet på surdeg
    I frysen håller surdegen ett helt år, men i kyl någon vecka. Innan den frysta degen används ska den ha tinat ordentligt, så ta fram den någon dag innan bakning.
      Tips!
        Vill du göra ny surdeg på sista burken startar du vid dag 4. Receptet kan halveras om en mindre sats önskas.

        Fler bilder på Surdeg av råg

        Detta recept har inga fler bilder.

        Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

        Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

        Skicka kommentar

        Säkerhetskod Kod:

         

        Dela detta recept

        Sätt betyg

        • Just nu 5.00/5
        • 1
        • 2
        • 3
        • 4
        • 5

        Betyg: 5.0/5 (1 röst)

        Fler recept i denna kategori

        Rågsiktslimpor med dinkelmjöl
        Deg till pinnbröd
        Källarfranska
        Finska rågkakor
        Rågsiktslimpor
        Se alla recept i Matbröd

         

         


         

        Tack

        Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.