Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta betyder toffel på italienska och det är så dessa bröd ser ut - som små tofflor.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Uppdaterat: 2021-02-25
Författare:

Mängd: 8-10 st.

Tid: .

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 0,5 msk socker
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 13 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja

Tillaga så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt de andra ingredienserna förutom salt och 1 dl vetemjöl.
  2. Kör degen på låg växel i 2 minuter och sedan kraftigt (mellanväxeln) i 6 minuter.
  3. Tillsätt salt och arbeta ytterligare 6 minuter på mellanväxel. Degen skall bli lös.
  4. Klappa ut degen med olivolja på händerna på en plåt insmord med olivolja så att den blir ca 25*35 cm och täck sedan med plastfolie.
  5. Låt jäsa i ca 1 timme
  6. Mjöla bordet och vänd plåten upp och ner så att "degkakan"blir så intakt som möjligt.
  7. Skär ut 8-10 bitar ca 10*20 och lägg dem försiktigt på två plåtar. De ska se lite "fula" ut.
  8. Låt jäsa i två timmar.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter.

Fler bilder på Ciabatta

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (2 kommentarer)

Daniel Lind skrev 2021-02-25: Ja, det råkade stå vatten istället för vetemjöl. Det är nu rättat. Saltmängden är dock såsom vi bakar dessa ciabatta.

Maude skrev 2021-02-24: 13 dl vatten??? Ska väl vara mjöl. Även saltmängden verkar stor

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.7/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.