Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta betyder toffel på italienska och det är så dessa bröd ser ut - som små tofflor.

Kategori: Matbröd
Inlagd:
Av:

Mängd: 8-10 st.

Tid: .

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 0,5 msk socker
  • 1 msk salt
  • 0,5 liter vatten
  • 13 dl vatten
  • 1 msk olivolja

Tillaga så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt de andra ingredienserna förutom salt och 1 dl vetemjöl.
  2. Kör degen på låg växel i 2 minuter och sedan kraftigt (mellanväxeln) i 6 minuter.
  3. Tillsätt salt och arbeta ytterligare 6 minuter på mellanväxel. Degen skall bli lös.
  4. Klappa ut degen med olivolja på händerna på en plåt insmord med olivolja så att den blir ca 25*35 cm och täck sedan med plastfolie.
  5. Låt jäsa i ca 1 timme
  6. Mjöla bordet och vänd plåten upp och ner så att "degkakan"blir så intakt som möjligt.
  7. Skär ut 8-10 bitar ca 10*20 och lägg dem försiktigt på två plåtar. De ska se lite "fula" ut.
  8. Låt jäsa i två timmar.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter.

Fler bilder på Ciabatta

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Tekakor
Finska rågkakor
Frallor med vetekli
Grahamsbullar
Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.