Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Goda rågsiktslimpor gjorda med dinkelmjöl. Enkelt att variera med nötter eller fröer.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 rågsiktslimpor.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 1 dl olja eller margarin
  • 50 g jäst
  • 1 dl sirap eller socker
  • 2 msk salt
  • 14 dl rågsikt
  • 13-15 dl siktat dinkelmjöl

Tillaga så här

  1. Blanda fett och vatten och lös jästen i degvätskan
  2. Tillsätt sirap, salt, rågsikt och dinkelmjöl.
  3. Arbeta degen i 4-8 minuter tills den känns smidig.
  4. Jäs degen i ca 60 minuter.
  5. Arbeta ihop degen och forma till 4 limpor.
  6. Låt limporna jäsa i ca 30 minuter.
  7. Snitta gärna valfritt mönster och grädda sedan i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Fler bilder på Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Bild 2 av Rågsiktslimpor med dinkelmjöl Bild 3 av Rågsiktslimpor med dinkelmjöl Bild 4 av Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.1/5 (15 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.