Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Goda rågsiktslimpor gjorda med dinkelmjöl. Enkelt att variera med nötter eller fröer.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Matbröd

Mängd: 4 rågsiktslimpor.

Tid: .

Ingredienser

1 l vatten
1 dl olja eller margarin
50 g jäst
1 dl sirap eller socker
2 msk salt
14 dl rågsikt
13-15 dl siktat dinkelmjöl

Tillaga så här

1. Blanda fett och vatten och lös jästen i degvätskan
2. Tillsätt sirap, salt, rågsikt och dinkelmjöl.
3. Arbeta degen i 4-8 minuter tills den känns smidig.
4. Jäs degen i ca 60 minuter.
5. Arbeta ihop degen och forma till 4 limpor.
6. Låt limporna jäsa i ca 30 minuter.
7. Snitta gärna valfritt mönster och grädda sedan i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Fler bilder på Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Bild 2 av Rågsiktslimpor med dinkelmjöl Bild 3 av Rågsiktslimpor med dinkelmjöl Bild 4 av Rågsiktslimpor med dinkelmjöl

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Tekakor
Scones
Hönökakor
Ciabatta
Rågflingebröd

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.