Morotsbröd i långpanna

Morotsbröd i långpanna

Knaprigt morotsbröd med sötma från både morot och honung. Görs enkelt i långpanna.

Kategori: Matbröd
Författare:

Mängd: 24 bröd.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 paket jäst 50 g
  • 5 dl mjölk
  • 0,75 dl rapsolja
  • 3 morötter
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ca 12 dl vetemjöl

Tillaga så här

  1. Värm mjölken till 37 grader häll den över den smulade jästen i en bunke. Bland ner finrivna morötter, honung, salt och olja. Blanda sedan ner havregryn och grahamsmjöl samt så mycket vetemjöl som behövs för att kunna knåda degen. Knåda degen ordentligt för hand i bunken.
  2. Låt degen jäsa i minst 30 minuter under bakduk.
  3. Knåda degen igen och baka ut den i bakplåtspapper i en långpanna. Nagga och skär i rutor / portionsbröd.
  4. Jäs brödet i långpannan under bakduk i minst 30 minuter.
  5. Grädda morotsbrödet på 220 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk. Skär eller bryt brödet i portionsbröd.

Fler bilder på Morotsbröd i långpanna

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.5/5 (2 röster)

Fler recept i denna kategori

Grahamsbullar
Finska rågkakor
Tekakor
Rågsiktslimpor med dinkelmjöl
Deg till pinnbröd
Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.