Pitabröd

Pitabröd

Enkelt recept på härligt hembakat pitabröd med vanliga ingredienser. Pita passar till picknick, mellis, pulled pork, kebab eller kvällsfikat.

Kategori: Matbröd
Författare:

Mängd: 12 små bröd.

Tid: .

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 0,5 paket jäst
  • 1 msk socker
  • 1 msk olivolja eller matolja
  • 1 tsk salt
  • 6-8 dl vetemjöl

Tillaga så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och blanda ner i bunken med jäst.
  3. Blanda ner socker, olivolja och salt. Tillsätt vetemjöl och arbeta tills degen blir seg och blank och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa ca 30 min.
  4. Dela degen i 12 delar och rulla den runda och platta sedan ut dem till platta runda kakor, knappt 1 cm tjocka. Lägg dem på en mjölad bakplåt och låt jäsa ca 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 275 grader.
  6. Vänd på bröden så de lossnar från plåten och grädda dem i ugnen cirka 6 minuter. De blåser upp sig på slutet av gräddningen.
  7. Låt bröden svalna på galler under en bakduk.
Tips
  1. Frys in pitabröd så att det finns hemma när du vill äta något snabbt.
  2. Pitabröd passar till många maträtter, framförallt mat från arabvärlden och Indien.

Fler bilder på Pitabröd

Bild 2 av Pitabröd

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.3/5 (4 röster)

Fler recept i denna kategori

Tekakor
Finska rågkakor
Rågsiktslimpor med dinkelmjöl
Morotsbröd i långpanna
Rågsiktslimpor
Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.