Grahamsbullar

Grahamsbullar

Goda och lättbakade grahamsbullar. Saftiga frallor med grahamsmjöl, fullproppade med fibrer.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Uppdaterat: 2019-10-01
Författare:

Mängd: 40 bullar.

Tid: .

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 8 dl mjölk
  • 50g jäst (eller 100g jäst)
  • 2 tsk salt
  • 4 msk sirap
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 12-14 dl vetemjöl

Tillaga så här

  1. Smält smöret och blanda med mjölken.
  2. Smula i jästen i den ljumma blandningen.
  3. Rör om och tillsätt salt, sirap och grahamsmjöl.
  4. Arbeta in vetemjöl i lagom mängd tills degen känns lätthanterlig.
  5. Jäs degen i 30-60 minuter under bakduk beroende på vilket jästmängd som valts. Grahamsbröden smakar bättre (mindre jäst) i fall du tar 50g (1 paket) jäst, men måste då jäsas en stund extra.
  6. Forma bullar av degen och lägg dem på cirka 3 st ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper eller mjölade. Låt dem jäsa 30-40 minuter under bakdukar.
  7. Grädda grahamsbullarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter på 225 grader. Ta ut och låt svalna på galler.

Fler bilder på Grahamsbullar

Bild 2 av Grahamsbullar

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

Ylva skrev 2018-05-01: Så goda graham bullar!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.3/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Pitabröd
Finska rågkakor
Frallor med vetekli
Morotsbröd i långpanna
Rågsiktslimpor
Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.