Grahamsbullar

Grahamsbullar

Goda och lättbakade grahamsbullar.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Matbröd

Mängd: 20 bullar.

Tid: .

Ingredienser

50 g Smör eller margarin
4 dl mjölk
25-50g jäst (beroende på jästid)
1 tsk salt
2 msk sirap
3 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl

Tillaga så här

1. Smält fettet och blanda med mjölken
2. Smula i jästen i den ljumma blandningen
3. Rör om och tillsätt salt, sirap och grahamsmjöl.
4. Arbeta in vetemjöl i lagom mängd tills degen känns lätthanterlig.
5. Jäs degen i 30-60 minuter beroende på vilket jästmängd som valts. Grahamsbröden smakar bättre i fall du tar 25g (1/2 paket) jäst, men måste då jäsas en stund extra.
6. Forma bullar av degen och låt dem jäsa 30-40 minuter.
7. Grädda grahamsbullarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter på 225 grader.

Fler bilder på Grahamsbullar

Bild 2 av Grahamsbullar

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

Ylva skrev 2018-05-01: Så goda graham bullar!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Surdeg av råg
Källarfranska
Hönökakor
Rågflingebröd
Rågsiktslimpor

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.