Grahamsbullar

Grahamsbullar

Goda och lättbakade grahamsbullar.

Kategori: Matbröd
Inlagd:
Av:

Mängd: 20 bullar.

Tid: .

Ingredienser

  • 50 g Smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 25-50g jäst (beroende på jästid)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6-7 dl vetemjöl

Tillaga så här

  1. Smält fettet och blanda med mjölken
  2. Smula i jästen i den ljumma blandningen
  3. Rör om och tillsätt salt, sirap och grahamsmjöl.
  4. Arbeta in vetemjöl i lagom mängd tills degen känns lätthanterlig.
  5. Jäs degen i 30-60 minuter beroende på vilket jästmängd som valts. Grahamsbröden smakar bättre i fall du tar 25g (1/2 paket) jäst, men måste då jäsas en stund extra.
  6. Forma bullar av degen och låt dem jäsa 30-40 minuter.
  7. Grädda grahamsbullarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter på 225 grader.

Fler bilder på Grahamsbullar

Bild 2 av Grahamsbullar

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

Ylva skrev 2018-05-01: Så goda graham bullar!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Rågsiktslimpor
Ciabatta
Scones
Hönökakor
Källarfranska

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.