Grahamsbullar

Grahamsbullar

Goda och lättbakade grahamsbullar. Saftiga frallor med grahamsmjöl, fullproppade med fibrer.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Uppdaterat: 2019-12-29
Författare:

Mängd: 40 bullar.

Tid: .

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 8 dl mjölk
  • 50g jäst
  • 2 tsk salt
  • 4 msk sirap
  • 7 dl grahamsmjöl
  • ca 12 dl vetemjöl

Tillaga så här

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda ned mjölken. Värm till 37 grader med en termometer.
  2. Smula ned i jästen i en stor bunke. Blanda ner hälften av den ljumma blandningen och rör om tills jästen löst upp. Blanda ner resten av mjölkblandningen.
  3. Tillsätt salt, sirap och grahamsmjöl och rör om.
  4. Arbeta in cirka 10 dl vetemjöl och ta de resterande 2 dl lite grann åt gången tills degen känns lätthanterlig.
  5. Jäs grahamsdegen under bakduk i 50 minuter på en dragfri plats.
  6. Forma bullar av degen och lägg dem på cirka 3 st ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper eller mjölade. Låt dem jäsa 40 minuter under bakdukar.
  7. Grädda grahamsbullarna i mitten av ugnen i ca. 8 minuter på 250 grader. Ta ut och låt svalna på galler.
I detta recept så är det mindre jäst än i många andra recept på grahamsbröd och det är därför att grahamsbröden smakar bättre (mindre jästsmak) i fall du tar den angivna mängden jäst. Det går även att dubblera mängden jäst till 100g (2 paket) och då kan du minska jästiden med ca 10 minuter i båda jäsningarna, men då får bullarna en tydligare smak av jäst.

Fler bilder på Grahamsbullar

Bild 2 av Grahamsbullar

Diskussion och synpunkter (2 kommentarer)

BM skrev 2020-03-15: Har provat det en gång och det blev rätt så bra.
Nu ska jag prova och byta ut halva vetemjölet mot nåt annat nyttigare som rågmjöl o blanda in en del olika frön.

Ylva skrev 2018-05-01: Så goda graham bullar!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.5/5 (10 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.