Källarfranska

Källarfranska

God källarfranska som helst ska jäsa över natten.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 16 franskor.

Tid: .

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 0,5 l vatten
  • 1 msk socker
  • 1,5 -2 tsk salt
  • 3 msk olja
  • 13 dl vetemjöl

Tillaga så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet och rör sedan i övriga ingredienser.
  2. Knåda degen smidig och forma till en rulle på ca 50 cm. Skär degen i 16 bitar. Vänd dem eventuellt i mjöl. Lägg upp på plåt och låt jäsa under bakduk 40 min.
  3. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler!
TIPS!
    Önskar du kalljäsa dem under en längre tid låter du bröden jäsa i kyl / kallkällare / kallskafferi tex. om du gör dem på kvällen och gräddar dem på morgonen eller när du ska bjuda på middag nästa dag.

    Fler bilder på Källarfranska

    Bild 2 av Källarfranska

    Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

    Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

    Skicka kommentar

    Säkerhetskod Kod:

     

    Dela detta recept

    Sätt betyg

    • Just nu 4.00/5
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Betyg: 4.0/5 (1 röst)

    Fler recept i denna kategori

    Ciabatta
    Finska rågkakor
    Deg till pinnbröd
    Scones
    Rågsiktslimpor med dinkelmjöl
    Se alla recept i Matbröd

     

     


     

    Tack

    Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.