Källarfranska

Källarfranska

God källarfranska som helst ska jäsa över natten.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Matbröd

Mängd: 16 franskor.

Tid: .

Ingredienser

50 gram jäst
0,5 l vatten
1 msk socker
1,5 -2 tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl

Tillaga så här

1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet och rör sedan i övriga ingredienser.

2. Knåda degen smidig och forma till en rulle på ca 50 cm. Skär degen i 16 bitar. Vänd dem eventuellt i mjöl. Lägg upp på plåt och låt jäsa under bakduk 40 min.

3. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler!

TIPS!
Önskar du kalljäsa dem under en längre tid låter du bröden jäsa i kyl / kallkällare / kallskafferi tex. om du gör dem på kvällen och gräddar dem på morgonen eller när du ska bjuda på middag nästa dag.

Fler bilder på Källarfranska

Bild 2 av Källarfranska

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Frallor med vetekli
Ciabatta
Rågsiktslimpor med dinkelmjöl
Hönökakor
Rågsiktslimpor

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.