Saffran, grädde, grönsaker och fisk. Både lax och torsk. Enkelt och mycket gott.
Kategori: Soppa Publicerat: 2022-02-02 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
200 g torskfilé
200 g laxfilé
1/2 purjolök, ca 10 cm
1 klyfta vitlök
300g morötter
250g fänkål
500 g fast potatis
1 msk rapsolja
0,5g saffran (1 paket)
1,5 dl torrt vitt vin
1 tärning fisk- eller grönsaksbuljong
5dl vatten
2,5 dl vispgrädde
salt
Till servering
Några dillvippor eller 1 msk fryst dill
1 dl aioli
1 focaccia eller annat mjukt bröd
Tillaga så här
Känn efter så fisken inte innehåller något större ben med fingrarna. Skär sedan torsk och lax i stora bitar.
Strimla purjolöken fint. Skala och finhacka vitlöken. Skala morötterna och skär dem i 1 cm stora tärningar. Skär fänkålen tunt. Skala potatisen och skär i cirka 2 cm stora tärningar.
Stek alla grönsaker på medelvärme i rapsoljan i en gjutjärnsgryta i ca 5-10 minuter, men utan att det tar färg. Tillsätt saffran mot slutet.
Häll i vin, vatten, buljongtärning och grädde och låt alltihop koka tills potatisen är klar, vilket tar cirka 15 minuter.
Smaka av med salt och lägg sedan i fisken. Sjud på låg temperatur i ca 5 minuter eller tills fisken är klar.
Servera fisksoppan med aioli och toppa med lite dill. Ett gott bröd, t.ex. focaccia, är också ett passande tillbehör.
Fler bilder på Krämig fisksoppa
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!