Krämig fisksoppa

Krämig fisksoppa

Saffran, grädde, grönsaker och fisk. Både lax och torsk. Enkelt och mycket gott.

Kategori: Soppa
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 200 g torskfilé
  • 200 g laxfilé
  • 1/2 purjolök, ca 10 cm
  • 1 klyfta vitlök
  • 300g morötter
  • 250g fänkål
  • 500 g fast potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5g saffran (1 paket)
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 1 tärning fisk- eller grönsaksbuljong
  • 5dl vatten
  • 2,5 dl vispgrädde
  • salt
Till servering
  • Några dillvippor eller 1 msk fryst dill
  • 1 dl aioli
  • 1 focaccia eller annat mjukt bröd

Tillaga så här

  1. Känn efter så fisken inte innehåller något större ben med fingrarna. Skär sedan torsk och lax i stora bitar.
  2. Strimla purjolöken fint. Skala och finhacka vitlöken. Skala morötterna och skär dem i 1 cm stora tärningar. Skär fänkålen tunt. Skala potatisen och skär i cirka 2 cm stora tärningar.
  3. Stek alla grönsaker på medelvärme i rapsoljan i en gjutjärnsgryta i ca 5-10 minuter, men utan att det tar färg. Tillsätt saffran mot slutet.

  4. Häll i vin, vatten, buljongtärning och grädde och låt alltihop koka tills potatisen är klar, vilket tar cirka 15 minuter.
  5. Smaka av med salt och lägg sedan i fisken. Sjud på låg temperatur i ca 5 minuter eller tills fisken är klar.
  6. Servera fisksoppan med aioli och toppa med lite dill. Ett gott bröd, t.ex. focaccia, är också ett passande tillbehör.

Fler bilder på Krämig fisksoppa

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.2/5 (5 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Soppa

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.